• 0 342 317 17 00 - 01

Programın Amacı: 
Makine Programında iki yıl süreli ön lisans eğitimi verilmektedir. Bu programdan mezun olan öğrenciler “Makine Teknikeri” unvanı almaktadır. Bu programda öğrencilere, sanayide mühendis ile teknisyen arasındaki rolü yürütecek şekilde aşağıdaki bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır. ¨Makine eğitimine ait teorik ve pratik bilgiler ¨Günün değişen koşullarına uygun yeni teknolojilerin tanıtılması ¨CAD(Bilgisayar destekli çizim) ve CAM((Bilgisayar destekli üretim)kullanımı  ¨CNC  kontrollü tezgahlar için program hazırlama ve tezgah kullanımı ¨İş disiplini, yönetim ve organizasyon prensipleri ¨Üretim ve planlama teknikleri ¨Ölçü, kontrol teknikleri ile tahribatlı ve tahribatsız muayene yöntemleri ¨Talaşlı ve talaşsız imal usulleri ve takım tezgahları ¨Hidrolik-Pnömatik kontrol sistemleri teori ve uygulamaları.

Programın İmkanları:
Torna, Freze,CNC, Matkap, Vargel, Taşlama, Kesme, Bileme gibi takım tezgahlarının bulunduğu talaşlı imalat uygulamalarının yapıldığı atölyedir. Ayrıca bükme, kıvırma ve kaynak makinelerinin de bulunduğu talaşsız imalat uygulamaları bu atölyede yapılmaktadır. Ölçme ve Kontrol ve CAD ve CAM laboratuvarında uygulamalar yapılmaktadır.  Temel bilgisayar bilgileri paket programlar, bilgisayar destekli çizim uygulamalarının yapıldığı bilgisayar laboratuvarı vardır.

Programın İş İmkanları:
Makine Programı mezunları endüstride; talaşlı ve talaşsız imalat yapan kuruluşlarda üretim, bakım, çizim ve tasarım gibi alanlarda istihdam edilmektedir. Dikey geçiş sınavlarında başarılı olanlar ise Mühendislik Fakültelerine geçmektedirler.

Makina sektörünün, gerek üretim ve gerekse satış sonrası hizmet kademelerinde ihtiyaç duyduğu, nitelikli ara teknik elemanların çağın beklentilerini karşılayacak kalite ve hizmet felsefesine uygun olarak yetişmelerini amaçlamaktadır.

Öğrenci Kapasitesi:
Programın örgün öğretiminde 60 öğrenci kontenjanı vardır.